Glasači iz Odžaka prijavili krađu identiteta, otkrili da su već glasali iz Beograda!

Glasači iz Odžaka prijavili krađu identiteta, otkrili da su već glasali iz Beograda!

Porodica iz Odžaka otkrila je da je njihova kćerka Elma Puzić (1999.) već glasala na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini. U bazi Centralne izborne komisije BiH navodi se da je Puzić odobreno da glasa iz Beograda, iz stana izvjesnog Tomislava Stankovića, sa adrese Omorika 3!

Kada su pozvali broj telefona sa adrese koja se spominje u CIK-u, javio se Stanković. Rekao je da on nema ništa s tim, te da o tome više zna njegova kćerka Olja!

Elma nikada nije napuštala Bosnu i Hercegovinu. Studira u Tuzli. Slučaj je prijavljen policiji u Odžaku, a o svemu je upoznata i Centralna izborna komisija, prenosi NAP.

Nije ovo jedini slučaj u Pasavini gdje je uočena krađa identiteta pred Opće izbore u BiH. Sve se užurbano provjerava a policija vrši istragu.

Osim Puzić, i Amina Bavrk (1999.) i Junuz Salkanović (1999.) otkrili su da su već glasali iz Beograda s adrese Bele vode Beograd, Čukarica.

I povratnik iz Austrije Sulejman Džananović otkrio je da je glasao i to iz Siska. Ranije, dok je boravio u Austriji nije nikad koristio mogućnost glasanja. Sada je slučajno otkrio da je već glasao. S obzirom da se bavi lovom, sumnja da su njegovi podaci zloupotrebljeni kada se registrirao u Sportskom lovačkom društvu u Odžaku.

Puzić kaže da je jedino lične podatke davala u lokalnoj autoškoli u kojoj je nedavno završila obuku i polagala vozački ispit. Bavrk i Salkanović također navode da su polagali vozački ispit.

Rođak Beograđanina Stankovića je Damir Ivetić, kandidat SNSD-a za Kantonalnu skupštinu u Odžaku. Policija provjerava da li se krađa identiteta može dovesti u vezu sa autoškolom i Ivetićem.

Iz CIK-a su ranije potvrdili da postoji sumnja krađe identiteta glasača. O svemu je obaviješteno Tužilaštvo BiH.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar