Najbolja avio-kompanija u svijetu traži radnike iz BiH

Najbolja avio-kompanija u svijetu traži radnike iz BiH

Uprkos krizi u Perzijskom zaljevu, Qatar Airways je nedavno ponovo proglašen najboljom svjetskom avio-kompanijom, te je nastavio s realizacijom ideje o uspostavi direktne avionske linije između Dohe i Sarajeva.

Tako je raspisan konkurs za kabinsko osoblje iz Bosne i Hercegovine, a razgovor sa kandidatima obavit će se već 8. jula u hotelu Radon Plaza u Sarajevu.

Kandidati će tom prilikom moći lično dostaviti svoje biografije i aplicirati za posao.

Kandidati moraju imati najmanje 21 godinu, završenu srednju školu i dobro vladati engleskim jezikom. Moraju biti zdravi i imati razvijene komunikacijske vještine. Također, potrebni su i drugi uslovi poput tog da kandidati moraju moći dosegnuti visinu od 212 centimetara na vrhovima prstiju. 

Kako su ranije saopćili iz katarske kompanije, do kraja 2017. ili početka 2018. godine, "Sarajevo je nova uzbudljiva destinacija koja će postati dio njihove mreže". Avionska veza između Sarajeva i Dohe znatno će olakšati putovanja u Katar za 700 državljana BiH koji žive i rade u ovoj zemlji, a očekuje se i dolazak većeg broja turista iz Katara.

Početak saobraćanja na ovoj avio-liniji do sada je nekoliko puta odgađan. Qatar Airways već ima direktne linije za Zagreb i Beograd.

Qatar Airways je već proglašavan za najbolju svjetsku aviokompaniju 2011, 2012 i 2015. godine.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar