10 jeftinih ideja za uređenje dnevnog boravka

10 jeftinih ideja za uređenje dnevnog boravka

Dnevni boravak je središte doma. Svaki ukućanin prođe kroz dnevnu sobu ne jednom nego bezbroj puta svaki dan. Tu gledamo filmove, djeca se igraju ili igraju video igrice, a tu primamo i goste, prenosi DecorIn.

Budući da je to najposjećenija soba u svakom domu, većina nas uvijek traži nove ideje za njeno uređenje. U nastavku vam donosimo 10 najboljih ideja sa moderni dnevni boravak, ali za koje nije potrebno mnogo ulaganja.

1.   Učinite dnevni boravak osobnim, postavite na police ili okačite na zidove obiteljske fotografije. Na taj način će postati vidljive svima, vašu osobu će učiniti prijatnom, a nije veliki izdatak kupiti nekoliko ramova za slike.

living-room-decorated-with-family-photos.jpg - 10 super ideja za uređenje dnevnog boravka

2. Pokrijte oštećene podove sa nekoliko lijepih prostirki umjesto skupih tepiha. Prostirke su prilično jeftine, ali dobro izgledaju na podu. Svakako je jeftinije od postavljanja novih parketa.

living-room-on-a-badget-recycled-blue-silk-rug.jpg - 10 super ideja za uređenje dnevnog boravka3. Promjenite raspored namještaja. Na taj način možete dobiti i dodatni prostor u sobi, u koji može uklopiti druge zanimljive dodatke, kao npr. fotelju, tabure ili zanimljivu lampu.

living-room-on-a-badget-decorating-with-pillows.jpg - 10 super ideja za uređenje dnevnog boravka

4. Promjenite rasvjetu u sobi, a samo promjena jedne lampe ili lustera će donijeti neku novu iskru u  sobu.

lighting-living-room-on-a-budget.jpg - 10 super ideja za uređenje dnevnog boravka

5. Razmilisite o ponovnom krečenju zidova jer to bi dalo svježiji izgled vašoj sobi. Ne bojte se eksperimentisati sa izborom bojom jer je možete promjeniti u bilo koje vrijeme.

living-room-bold-coral-color.jpg - 10 super ideja za uređenje dnevnog boravka

6. Osim krečenja, svoje zidove možete osvježiti i sa novim tapetama. Odaberite tapete sa unikatnim dezenima i zalijepite ih na samo jedan zid sobe. To će vam uštedjeti nešto novca, jer ne morate kupiti puno tapete.

living-room-wallpaper.jpg - 10 super ideja za uređenje dnevnog boravka

7. Ako želite unijeti svježinu u dom, kupite nove zavjese. Ipak birajte zavjese od kvalitetnih materijala jer su one vrijedne ulaganja.

living-room-with-blue-navy-gray-curtains.jpg - 10 super ideja za uređenje dnevnog boravka

8. Vješanje jedne velike slike u sobu je također odlična ideja. Zauzeće veći dio zida i na nju će obratiti pažnju ko god uđe u sobu. Zato pažljivo izaberite motiv na slici.

living-room-with-oversize-picture.jpg - 10 super ideja za uređenje dnevnog boravka

9. Ako ne želite kupiti sliku ili tapete, onda na zid objestite ogledalo što će svakako uljepšati vaš dnevni boravak. Ne samo da je ogledalo moderan i jeftin način da oživite svoj životni prostor, nego ono također može napraviti da mali prostor izgleda veći stvarajući osjećaj dubine u sobi.

larg-mirror-in-living-room.jpg - 10 super ideja za uređenje dnevnog boravka

10.  Na kraju, osvježite svoju sofu sa novim prekrivačem ili novim jastucima u nekim jarkim bojama.

throw-living-room.jpg - 10 super ideja za uređenje dnevnog boravka

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar