Na izložbi rukotvorina u Mostaru preko 350 radova

Na izložbi rukotvorina u Mostaru preko 350 radova

 Yunus Emre Institut i organizacija KAYMEK Mostar, u četvrtak su u tom gradu organizirali izložbu rukotvorina s preko 350 radova.

 Riječ o radovima polaznika tečaja ebru umjetnosti, tehnika veza, pačvorka i kvilinga, koji su se održavali u Mostaru, Konjicu, Stocu, Donjoj Drežnici i Gubavici.

 Direktor Instituta Yunus Emre Mostar Yunus Dilber čestitao je polaznicima i predavačima tečajeva i zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji još jednog u nizu ciklusa tečaja rukotvorina.

 Izložbi je nazočila i generalna konzulica Republike Turske u Mostaru Zerrin Kandemir istaknuvši pri tome kako je bratimljenje Mostara i Kayserija nešto što nije ostalo samo na papiru i da je jako sretna jer su ovakve aktivnosti jasan pokazatelj jačanja partnerstva i veza dva grada.

 Program je posjetila i predstavnica Ministarstva za carinu i trgovinu Esra Tufenkči koja je izrazila svoje oduševljenje Bosnom i Hercegovinom, Mostarom, kao i izložbom rukotvorina, zahvalivši svima koji su doprinijeli njezinoj realizaciji.

 Nakon ceremonije polaznicima tečajeva uručeni su certifikati.

 Svečanosti su nazočili mnogobrojni predstavnici institucija Republike Turske kao i predstavnici institucija, organizacija i škola s područja Hercegovačko-neretvanske županije, polaznici tečajeva, te brojni drugi gosti.

 Izložba rukotvorina bit će otvorena do 5. siječnja 2018. svakim radnim danom od 10 do 18 sati, priopćeno je iz Yunus Emre Instituta Mostar. 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar