Edhem Fočo: Filmovi na AJB DOC festivalu moraju biti sjajni (Video)

Edhem Fočo, izvršni direktor Al Jazeera Balkans i direktor festivala dokumentarnog filma AJB DOC, za otvoreni program na kanalu BH Telecoma govorio je o filmovima koji će se naći u programu ovogodišnjeg AJB DOC-a i koje teme su u fokusu festivala.

Inače, 6. festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) održat će se od 8. do 12. septembra u Sarajevu, a vrhunska selekcija dokumentarnih filmova bit će prikazana u Cineplexxu Sarajevo i Bosanskom kulturnom centru (BKC), dok će program za profesionalce iz dokumentarne industrije biti održan u Kamernom teatru 55.

Kao i prethodnih godina, AJB DOC Film Festival donosi dokumentarne priče iz cijeloga svijeta pod okriljem aktuelne teme Festivala, a ove godine odabrana je tema “RIGHT(S)”.

Organizatori su saopćili da je aktuelna tema odabrana kako bi se ukazalo na sve češće uskraćivanje temeljnih prava i sloboda koje bi trebale imati sve osobe, bez obzira na porijeklo, uvjerenja i način života. Nebrojeno je mnogo istupa o pravu i pravima u okviru političkih i društvenih sistema dok svjedočimo uskraćivanju osnovnih prava najranjivijim grupama.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar