Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC – Produžen poziv za projekte!

   Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC – Produžen poziv za projekte!

Al Jazeera Documentary i Festival dokumentarnog filma AJB DOC objavljuju da je do 15. jula produžen rok za dostavu vašeg projekta za Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC, koji će biti održan u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, od 9. do 13. septembra 2022.

Cilj je podržati širenje dokumentarnih filmova u svijetu, uključujući međunarodne koprodukcije, i upoznati ključne donosioce odluka s uzbudljivim i važnim projektima.

Autori dokumentarnih filmova iz Jugoistočne Evrope, Kavkaske regije, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka dobit će priliku povezati se s donosiocima odluka i vodećim profesionalcima iz regionalne i međunarodne filmske i TV-industrije. Želimo im pomoći da osiguraju sredstva za produkciju dokumentarnih filmova i podršku za njihovo emitovanje, distribuciju, prikazivanje i prodaju širom svijeta.

Trodnevni događaj bit će podijeljen na: 

MAIN PITCH – PRIHVATANJE PROJEKATA U SVIM FAZAMA RAZVOJA WORK IN PROGRESS – PROJEKTI KOJI SU U FAZI POSTPRODUKCIJE BALKAN STAR – RAZVOJNA FAZA 

Ključni datumi za prijavu:

Prijavni obrazac dostupan od 1. aprila Rok za prijave 15. juli

AJD Industry Days @ AJB DOC planira organizovati trodnevne sastanke s autorima različitih projekata. Nakon početnih prezentacija, događaj će kulminirati individualnim sastancima.

Ukupni fond za nagrade iznosit će više od 60.000 dolara, a nenovčane i nagrade sponzora bit će objavljene prije održavanja AJB DOC-a.

Prijave projekata šalju se putem aplikacijskog formulara na webstranici industry.ajbdoca

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar