Pripadnici MUP-a Srbije na zabavi veličali genocid: “Oj Pazaru, novi Vukovaru, oj Sjenice, nova Srebrenice” (Video)

Pripadnici MUP-a Srbije na zabavi veličali genocid: “Oj Pazaru, novi Vukovaru, oj Sjenice, nova Srebrenice” (Video)

“Oj Pazaru novi Vukovaru, Oj Sjenice nova Srebrenice…“, pjevali su pripadnici MUP-a Republike Srbije na zabavi organiziranoj prije nekoliko dana u jednom ugostiteljskom u Priboju. Podsjećamo, u ovoj pjesmi se veliča genocid u Srebrenici i najavljuje novi.

„Srebrenice tako si mi mila, Dabogda se tri put ponovila, Oj Sjenice nova Srebrenice, Oj Pazaru novi Vukovaru, Oj Fatima đe su ti dimije, u četnika oko Ledenika”, glase stihovi pjesme koju su otpjevali srbijanski policajci.

Snimak na kojem se vide pripadnici policije, od kojih su neki i granični policajci. Snimak je na svom FaceBook profilu objavio pripadnik Policijske uprave Priboj Marko Pantović. Snimak je vrlo brzo uklonjen, ali novinari portala sandzakpress.net uspjeli su sačuvati snimak i objaviti ga na svom YouTube kanalu.

Kako je objavio ovaj portal na snimku se mogu vidjeti Vidosav Avramović, zamjenik načelnika Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori, Marko Žujić oficir u Policijskoj upravi Priboj, Milojica Bjelović Mime nekadašnji pomoćnik komandira, a sada šef smjene u Regionalnom centru granične policije, Marko Klisura penzionisani komandir u policijskom odjeljenju Sastavci, policajci Goran Šalipur,  Vladan Janjušević, Dragan Zeković i još nekoliko pripadnika Policijske uprave u Priboju.

Istraga.ba kontaktirala je nekoliko osoba u Priboju koje su nam potvrdile autentičnost snimka, ustvrdivši da je snimak nastao tokom proslave rođenja djeteta jednog od pripadnika MUP-a Srbije.

Za sada, piše sandzakpress.net, niko od nadležnih nije reagovao na ovakav način proslave. Dalje navode da je Priboj multinacionalna sredina, da su tokom posljednjih ratnih dešavanja nad Bošnjacima ove sandžačke opštine – civilima počinjeni strašni zločini za koje još uvijek niko nije odgovarao.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar