Kad vas Dodik svrstava u fukaru od Srba!

Kad vas Dodik svrstava u fukaru od Srba!

Piše: Dragan Bursać (Al Jazeera Balkans)

U Srebrenici su poništili srpska biračka mjesta, a potvrdili bošnjačka. Znate kakva morate da budete fukara od Srbina da to uradite, kaže zajapureno Milorad Dodik danas u Doboju.

Takvi su, čini se, Vanja Bjelica Prutina i Jovan Kalaba, članovi Centralne izborne komisije BiH, iz reda srpskog naroda. A “krivi“ su u Dodikovim očima, dabome, zato što rade svoj posao, po svijesti i savjesti, a ne po nacionalnoj mantri i ključu. Krivi su jer su u sastavu CIK-a, koji je zbog izbornih nepravilnosti poništio izbore u Srebernici i Doboju. Krivi su, jer su se, molim vas lijepo, usudili razmišljati svojom glavom, a ne kolektivnim nacionalnim živcem i Dodikovom politčkom centralom u Banjaluci.

Dakle, ukoliko ste objektivan čovjek, koji razmišlja gore pomenutom svojom glavom, koji cijeni dignitet struke, zvanja i pozvanja, a pri tom ste nekim spletom kosmičkih okolnosti i Srbin ili Srpkinja, ona ste u Dodikovoj nomenklaturi fukara od Srbina. Ili Srpkinje. Barem su to od danas Vanja i Jovan.

Jer, to su nikakvi Srbi. Fukare!

Srpske srbende i srpske fukare

Nego, kakvi su to onda  “pravi Srbi“, ako se pomenuti dvojac upisao u fukare?

Recimo, da su Vanja i Jovan “pravi Srbi“ ili ”Srbende“, makar po lektoru Dodiku, ne bi se oni puno osvrtali na očigledno stanje na terenu. Da su “pravi Srbi“ ni Vanja, ni Jovan, ne bi se petljali u svoj posao, nego bi gledali kako da namaknu koji glas srpskim partijama u Srebrenici ili dosadašnjoj Dodikovj većini u Doboju. Da su, eh da su Vanja i Jovan “pravi Srbi“, ma ne bi oni sjedili u toj instituciji. Samo Dodik može odrediti po sistemu “pravih Srba“, ko će zarađivati pare na državnim jaslama, a ovo dvoje se izvuklo ispod tog “srbometra“. Ma, da su “pravi Srbi“, sad bi i oni na pressici aplaudirali Dodikovom fašizmu, mizoginiji i nacionalizmu dok čestite ljude naziva ”fukarama od Srba“.

To rade “pravi Srbi“!

Pravi Srbi, sad već bez znakova navoda, u tom svijetu u kome caruje Dodik i njegovi poltrončići, ne razmišlja svojm glavom, nema pomenute savjesti ni profesionalnog morala, a i šta će im. To su sve bremenite i otežavajuće stvari i kategorije. Težina jedna, da prostite! Tako bi svaki pravi Srbin sa tim, kako se zove, moralom, mogao doći u opasnost da postane srpska Fukara ili ”Fukara od Srbina“.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar