Vučićevo „granatiranje“ Tuzle

Tuzla je sinoć ponovo razarana! Ovaj put ne granatama kalibra 130 milimetara kojima je srpski general Novak Đukić 25. maja 1995. godine masakrirao tuzlansku mladost, već „hibridnim punjenima“ propagande, koja, u posljednjoj fazi zločinačkog poduhvata, ne samo da negira, već i slavi zlo počinjeno prije više od dvije decenije, i to u ime „najvažnije srpske pobede u drugoj polovici 20. veka“, piše Radio Sarajevo u autorskom komentaru.

Piše: Faruk Vele

Iz istih motiva, u organizaciji Ministarstva odbrane Republike Srbije na čijem čelu je notorni Aleksandar Vulin, jedan od najvažnijih ljudi aktuelnog srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, sinoć je u Domu Vojske Srbije promovirana knjiga „Tuzlanska kapija – režirana tragedija“ autora Ilije Brankovića.

Branković svojom drugom knjigom pokušava osporiti drugostepenu presudu Suda BiH kojom je odbjegli zločinac Đukić pravosnažno osuđen na 20 godina robije. 'Recenzenti' knjige su bili Dževad Galijašević, Milorad Konstadinović i Petar Škrbić, koji su iznova i iznova „lagali stvaralački, maštovito, inventivno“.

Zaštita zločinaca

Tako država koja, eto, zbog naših „savjetnika“ ili sabotaža, kako kaza profesor Francis Boyle, nikada neće odgovarati za agresiju nad susjednom zemljom, te, podržana iz Rusije, tu agresiju nastavlja i danas svim raspoloživim sredstvima (osim, zasad, topovima), i dalje štiti ratnog zločinca koji je prema dvije presude Državnog suda proglašen krivim “jer je naredio gađanje iz topa kalibra 130 milimetara sa planine Ozren i tako jednom granatom posijao smrt na tuzlanskom trgu”, ubivši 71 osobu!

I ne samo da ga štiti, već subverzivnim sredstvima želi dokazati da država Bosna i Hercegovina manje-više organizirala terorističko ubijanje svojih građana.

Toliko smo mi u Bosni i Hercegovini raspamećeni, toliko su nam, kako bi zločinac Ratko Mladić kazao, hibridnim ratovanjem „razvukli pamet”, da, s izuzetkom novinara, pojedinih reditelja i javnih ličnosti, još uvijek nije bilo zvaničnih reakcija na krajnje opasne rabote države Srbije, ostavljajući prostor da laž dominira i ulazi u javni prostor.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar