Mustafa ef. Spahić: Čija djela Allah dž. š. neće primiti? (Video)

Mustafa ef. Spahić: Čija djela Allah dž. š. neće primiti? (Video)

Ugledni profesor Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu Mustafa Spahić u serijalu "Edukacija o islamu", koji prenosi zvanični YouTube kanal Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, govori vjerovanju i dobrim djelima.

Gubitnici, promašeni, izgubljni i unesrećeni na dunjaluk nisu oni koji čvrsto i iskreno vjeruju, dobrim djelima svjedoče, te komunikaicju utemeljuju na istini i koji su strpljivi i uspravni, navodi Spahić.

„Allah se u Kur'anu kune vremenom, da je svaki čovjek pojedinačno, kao i svi ljudi u svijetu zajedno, na gubitku, ukoliko ne ispune sljedeće imperative, preduvjete života koji nije gubitak, promašaj, izgubljen... Jer, život odlazi i prolazi i čovjek se mora vratiti odakle je i došao... Na gubitku nisu, promašeni, izgubljeni, obezvrijeđeni i obesmišljeni oni koji vjeruju i oni koji svjedoče svoje vjerovaje dobrim djelima, koji istrajavaju na putu Istine, govorenja istine i koji su na putu vjere“, kaže, uz ostalo, Spahić.

Spahić je, također, imam džamije Čobanija u Sarajevu, žrtva totalitarnog komunističkog režima i politički zatvorenik, te blizak prijatelj i saradnik prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine rahmetli Alije Izetbegovića.

Više pogledajte u video zapisu kojeg prenosimo u cijelosti:

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar