CIJELI SVIJET GLEDA MOSTAR |HomeSPORT Red Bull Cliff Diving - Stižu prvi skakači u grad na Neretvi

CIJELI SVIJET GLEDA MOSTAR |HomeSPORT Red Bull Cliff Diving - Stižu prvi skakači u grad na Neretvi

Događaj koji ljubitelji skokova u BiH željno očekuju - takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2019 na Starom mostu, je na samom pragu. Takmičari već pristižu u Mostar, gdje će u petak izvesti prve serije skokova, a veliko finale očekuje se u subotu 24. augusta.

Najbolji svjetski skakači i skakačice će u Mostar stići u toku dana, a već sutra ih očekuje prvi susret s Neretvom i trening na 27 metara visokoj platformi koja će tokom noći biti podignuta na Starom mostu.

Mostar je šesta, pretposljednja stanica sezone, i odluka o titulama bi vrlo lako mogla pasti ove subote. Aktuelna prvakinja i prvak, Australka Rhiannan Iffland i Englez Gary Hunt, imaju veliku bodovnu prednost u odnosu na svoje suparnike i solidnim nastupima bi već na Starom mostu zapečatili titule.

Dakako, oni bi odbrane titula najradije proslavili pobjedoma, a posebno to važi za Iffland. Ona je pobijedila na svim takmičenjima ove sezone i sigurno želi nastaviti impresivni pobjednički niz. Pored toga - uprkos svim oborenim rekordima - još uvijek nije upisala pobjedu na Starom mostu.

Gary Hunt je najuspješniji takmičar u historiji prvenstva, vlasnik sedam titula i na putu da osvoji osmu.
Hunt, Iffland, i svi ostali skakači i skakačice će za koji dan imati priliku da pred mostarskom publikom ponovo pokažu svoje umijeće. Prvi takmičarski skokovi na rasporedu su u petak 23. augusta od 15 sati, a veliko finale slijedi u subotu 24. augusta.

Program subotnjeg spektakla počinje u 13 sati, a kroz cijeli event publiku će voditi dobro uigrani trojac: Stihi i Gaga, simpatični momci iz sarajevskog hip hop benda Helem Nejse, te Zoran Filičić, novinar i komentator italijanskog Sky Sporta.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar