Mreže "gore" zbog Kolašinca i Ozila: Historija se ponavlja

Mreže "gore" zbog Kolašinca i Ozila: Historija se ponavlja

I dan nakon što se goloruk suprotstavio naoružanim pljačkašima na ulicama Londona, nogometaš Arsenala i reprezentacije Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac tema je objava na društvenim mrežama.

Agencije i engleski mediji su jučer objavili kako su dvojica napadača, naoružanih noževima, pokušali opljačkati „Topnika“ Mesuta Ozila u četvri Goldes Green na sjeveru britanske prijestolnice, prenosi Al Jazeera Balkans.

Njemačkog nogometaša turskih korijena, s kojim je u crnom džipu bio Kolašinac, napali su pljačkaši na motorima. No, njihov pokušaj osujetio je bh. reprezentativac, izašavši iz vozila i otjeravši napadače.

 

Prema navodima Anadolije, Ozil je u jednom trenutku napustio vozilo i ušao u obližnji turski restoran, strahujući za život, dok se Kolašinac goloruk suprotstavio napadačima.

 Tako su neki naveli kako je Kolašinac "sam, po prvi put u historiji, ujedinio sve navijače Arsenala"...

 Korisnik Twittera James postavlja pitanje: Da li će Kolašinac naredne sezone dobiti malo više prostora. Zatim, sam odgovara:

"Odgovor je: da, hoće. Niko neće željeti biti ni blizu njega. Slobodna vladavina za Seada."

 Jedan od navijača na Twitteru se našalio na račun historije napisavši kako je on "čuo da je Milošević izgubio rat iz straha koji se proširio među njegovim trupama jer su čuli da se rodio Kolašinac".

 A bilo je i poveznica sa osmanskom vladavinom na Balkanu (Ozil je porijeklom Turčin, Kolašinac vuče korijene iz BiH i Srbije, ali su oba rođena u Njemačkoj....)

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar