Akcija dobrovoljnog darivanja krvi za djecu oboljelu od raka

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi za djecu oboljelu od raka

Iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" pozivaju građane da se odazovu akciji dobrovoljnog darivanja krvi u srijedu, 26.06.2019. godine, od 08 do 17.30 sati u prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH (Čekaluša 86 – kod Zubotehničke škole).

Akciju zajedničkim snagama organizuju Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”, Crveni križ FBiH, Crveni križ općine Centar i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH. Tokom hemoterapija svakom djetetu oboljelom od raka je potrebna krv. Vrlo često oni primaju i po nekoliko doza sedmično. Donirana krv za njih znači život, jer bez nje ne bi mogli nastaviti svoje liječenje.

Srcezadjecu.jpg - Akcija dobrovoljnog darivanja krvi za djecu oboljelu od raka

"Stoga, pozivamo sve građane koji imaju priliku doći 26. juna od 08 do 17.30h u Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH da dođu i poklone dio sebe koji može spasiti život jednog djeteta. Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi", pozivaju iz Udruženja. 

“Vrijeme provedeno u čekanju vrećice krvi, za koju znate da bukvalno znači život, je jedna od najvećih agonija tokom liječenja", riječi su jedne od majki u Roditeljskoj kući.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar