EURO: BiH počinje kvalifikacije protiv Armenije

EURO: BiH počinje kvalifikacije protiv Armenije

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na sarajevskom stadionu Grbavica dočekuje nacionalni tim Armenije u prvom kolu grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u 12 evropskih gradova u 12 različitih država,prenosi Al Jazeera Balkans.

Bh. reprezentativac Ervin Zukanović kaže kako je "najbitnije kvalifikacije za EURO 2020. početi pobjedom".

"Imamo dobru atmosferu poslije uspjeha u Ligi nacija. Ide sve po planu. Imali smo teže terene ovih dana radi kiše. Ali, šta je tu je, pripremamo se za utakmice. Prva utakmica? Očekuju svi pobjedu protiv Armenije. Međutim, mi koji smo na terenu moramo biti koncentrirani i motivirani te pobijediti. Najbitnije je početi kvalifikacije pobjedom", istakao je Zukanović.

Protiv Grka u Zenici

"Sve zavisi od nas. Ključ za uspjeh su tenzija, motivacija i koncentracija s kojima ulazimo u svaki trening. Tada dolaze i rezultati. Naravno, možemo na Evropsko prvenstvo. Ukoliko nastavimo kao u Ligi nacija, možemo."

Ove dvije reprezentacije susrele su se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine i oba puta su slavili bh. nogometaši.

U Zenici je bilo 4:1, a u Armeniji 2:0 za bh. tim.

Nakon okršaja s Armencima, "Zmajevi", koje sa klupe predvodi Robert Prosinečki, za tri dana dočekuju Grčku na zeničkom stadionu Bilino polje, u meču drugog kola kvalifikacija.

Osim utakmice na Grbavici, u grupi J se sastaju još Italija – Finska, te Lihtenštajn – Grčka, a sve utakmice počinju u 20.45 sati.

Subota

Grupa D: Gruzija – Švicarska (Tbilisi, 18.00 sati), Gibraltar – Republika Irska (Gibraltar, 18.00).

Grupa F: Švedska – Rumunija (Štokholm, 18.00), Malta – Farski otoci (Ta'Qali, 18.00), Španija – Norveška (Valensija, 20.45).

Grupa J: Bosna i Hercegovina – Armenija (Sarajevo, 20.45), Italija – Finska (Udine, 20.45), Lihtenštajn – Grčka (Vaduz, 20.45).

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar