Direktor SOA-e priznao: Hrvatski obavještajci su obavljali razgovore s državljanima BiH

Direktor SOA-e priznao: Hrvatski obavještajci su obavljali razgovore s državljanima BiH

Direktor hrvatske obavještajne službe SOA-e Daniel Markić priznao je danas da su hrvatski obavještajci "imali kontakata s barem jednom osobom za što tamošnji obavještajci znaju".

On je to učinio nakon sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatske.

Riječ je, podsjetimo, o H. Č. koji je magazinu Žurnal.info ispričao da su obavještajci SOA-e tražili da prebaci oružje iz Doboja u mesdžid Stranjane kako bi se kompromitirala i diskreditirala država BiH.

"Ukazali smo na osobu koja je za nas bila suspektna, prepuštam njima da se izjasne. Mi smo sa H.Č. razgovarali, mi znamo tko je on", rekao je Markić i dodao da još uvijek nije dobio izvještaj od OSA-e, prenosi Dnevnik.hr.

Ovo potvrđuje i analizu koju je ranije objavio INS, a koju možete pročitati OVDJE.

VEZANI TEKST >>>Tražili su od mene da prebacim oružje iz Doboja u mesdžid Stranjane (Video)

Uprkos priznanju, Markić je, ipak, negirao tvrdnje bh. ministra Dragana Mektića o vrbovanju vehabija u BiH od strane hrvatskih službi.

"Šokantno je ono što se tamo događa. Nije mi jasno što se dogodilo tamo, imali smo suradnju s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSA), oni su naš sugovornik u BiH. Nadam se da će se to razjasniti. Negiram tu aferu. Do dana objave afere bio sam uvjeren da dobro surađujemo", rekao je direktor SOA-e

Ističe kako SOA nema saradnju sa Maktićem, a govorio je i o brojkama povratnika radikalnih islamista.

"Govorim o brojkama za širu regiju. Mislimo da je bilo tisuću ulazaka, da se vratilo 35 posto, a isti je postotak poginuli", otkriva.

Na pitanje ima li straha od radikalnog desnog ekstremiznma, Markić je rekao "kako misli da ta scena kod nas nije razvijena".

Što se tiče slučaja s Novog Zelanda i ubice koji je boravio u Hrvatskoj, Markić kaže da o tome imaju puno informacija, ali da ništa nije sugeriralo, a vezano za njegov boravak u Hrvatskoj, da bi mogao počiniti tako nešto.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar