Život Samira Šehića nakon smrti

Život Samira Šehića nakon smrti

Piše: Fahrudin Vojić za Al Jazeeru Balkans

Samira Šehića (34) iz Velike Kladuše život nije mazio. Kao dijete roditelja koji su se rastali, rano se susreo sa brojnim problemima i nedaćama. Odrastao je uz svakog i sa svakim, a kroz život hodio sam i bez ičije pomoći se snalazio.

I taman kad je pomislio da ga je krenulo, zadesilo ga je novo iskušenje, nakog čega njegov život više nije isti, prenosi Al Jazeera Balkans.

"Moje djetinjstvo nije bilo lako. Brat i ja smo ostali sami. Imao sam četiri, a on tri godine. Radio sam sve i svašta. Neko vrijeme sam obavljao posao konobara ovdje u Kladuši, zatim sam radio u zaštitarskoj službi, a sa dvanaest godina sam počeo raditi na građevini. U vrijeme kada se dogodila nesreća, čuvao sam kuću jednog mog prijatelja koji je radio u Italiji. Održavao sam je, tu živio, a on me za to plaćao. Dodatno sam radio građevinske poslove kad se ukaže prilika. Tako sam dogovorio jedan posao u Bihaću i tu nastradao“, započinje Samir svoju priču.

Objekat na kojem je Samir radio, nalazio se u blizini visokonaponske mreže. Taj dana kada će nastradati, zapuhao je jak vjetar i ustalasao žice dalekovoda, koje su dotakle željeznu skelu na kojoj se nalazio, a onda je uslijedila Samirova patnja, u kojoj je preživio udare 10-kilovatnog napona struje, koja mu je spržila mišiće i uništila vitalne funkcije.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar