Dodijeljena priznanja najistaknutijim nastavnicima u HNK

Dodijeljena priznanja najistaknutijim nastavnicima u HNK

U Mostaru su u srijedu navečer dodijeljena priznanja najistaknutijim nastavnicima u obrazovanju, prenosi Bljesak.info.

Dodjela priznanja organizirala se povodom 5. listopada Dana učitelja, a svečanost je organizirao Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Hercegovačko - neretvanske županije. Ima entuzijazma ''Malo smo zakasnili ove godine zbog drugih aktivnosti, kao što je potpisivanje kolektivnog ugovora, tako da je dodjela priznanja došla na red tek u ovom periodu.

 Ovo je praksa koja traje dugi niz godina i želimo da se tradicija nastavi. Na ovaj način, darivanjem profesora želimo da se javnost animira, da se pokaže da i pored teškoća koje imamo u obrazovanju, da ima entuzijazma snage i da se postižu veliki rezultati'', rekao je za Bljesak.info Omer Tipura, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja po bosanskom planu i programu. -

Kaže da su ove godine dobitnici priznanja iz pet škola, a način odabira je po pravilniku kojeg imaju. Ulaganjem u djecu ulaže se u budućnost Ranije je priopćeno kako su priznanja osvojili profesori iz pet škola, Adis Pirija O.Š. 'Suljo Čilić' Jablanica, Meliha Mustafić Prva osnovna škola Konjic, Ajnija Omerika O.Š. 'Bijelo Polje' Mostar, Edita Kevro O.Š. 'Drežnica' Mostar i Zejna Prguda IV osnovna škola Mostar.

Ministar obrazovanja HNŽ Rašid Hadžović čestitao je nastavnicima Dan učitelja, napominjući da ga je ministarstvo obilježilo dijeleći zahvalnice nastavnicima. ''Danas imamo priliku da sudjelujemo na uručenju priznanja našim najboljim nastavnicima, kojima također čestitam na zalaganju i svemu onome što rade za našu djecu.

Što ulažu sve svoje znanje, kapacitete i strpljenje i sve ono što krasi jednog nastavnika kao nositelja najplemenitijeg znanja, koji ulaganjem u sebe ulaže u našu djecu odnosno budućnost'', zaključio je Hadžović. Edita Kevro je ovom prilikom istaknula:

"Ovo je nagrada i svih generacija mojih učenika, priznanje našeg rada jer bez njih ne bih mogla uraditi sve što radim. Ponosna sam na njih i čast mi je što sam im nastavnica. Hvala im za sve trenutke zbog kojih sada svi zajedno možemo biti ponosni".

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar