Umro Suad Ćupina

Umro Suad Ćupina

Potpredsjednik Univerzitetskog karate kluba Bosna i selektor karate reprezentacije BiH Suad Ćupina preminuo je večeras u Sarajevu.

Ovaj istaknuti bh. trener izgubio je bitku za život u 67. godini, nakon što je određeno vrijeme imao velikih zdravstvenih problema, piše portal Sportske.ba

Suad Ćupina je rođen 11. novembra 1951. godine u Mostaru. U bogatoj i dugogodišnjoj trenerskoj karijeri postigao je mnogo, posebno kao selektor karate reprezentacije BiH, ali i trener u Karate klubu Bosna iz Sarajeva.

Njegovi karatisti su nosioci mnogobrojnih medalja sa svjetskih i evropskih prvenstava, te drugih međunarodnih i domaćih takmičenja. Selektor bh. karatista je bio još od od 1993. godine, a najveći uspjeh s ekipom ostvario je 2006. godine u Tokiju, kada su osvojili svjetsko srebro.  Suad Ćupina je bio i oficir Armije  BiH.

Bio je prvi komandant Samostalnog mostarskog bataljona Armije RBiH. Pojavio se, među prvima, u ulozi svjedoka protiv Jadranka Prlića i ostalih učesnica "udruženog zločinačkog poduhvata".

Mjesto i vrijeme dženaze, kao i komemoracije, bit će nakonadno objavljeno.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar