"Semir Efendić je prihvatanjem kandidature digao ruke od Novog Grada"

"Semir Efendić je prihvatanjem kandidature digao ruke od Novog Grada"

Kandidati i kandidatkinje Naroda i Pravde sinoć su prošetali novogradskim naseljem Dobrinja odakle su poručili kako je sadašnji načelnik ove općine Semir Efendić prihvatanjem kandidature za Skupštinu Kantona Sarajevo na oktobarskim izborima digao ruke od Novog Grada i njegovih građana.

Kandidate Naroda i Pravde u šetnji Dobrinjom predvodio je nosilac liste za Kanton Sarajevo i predsjednik ove stranke Elmedin Konaković koji je građanima koji su se pridružili šetnji odgovarao na pitanja o trenutnom i budućem angažmanu ove stranke na političkoj sceni u Kantonu Sarajevo i Bosni i Hercegovini.

Konaković je istaknuo kako je načelnik Semir Efendić digao ruke od Novog Grada prihvatanjem kandidature za Skupštinu Kantona Sarajevo.

„Postoji trend da stranke kandidiraju načelnike kako bi primamile birače, iako načelnici ustvari i ne namjeravaju prihvatiti mandat koji će eventualno osvojiti i to je jedna vrsta prevare birača. Bilo bi pošteno da je Efendić, nakon prihvatanja kandidature, podnio ostavku na načelničku poziciju i u izbornu utakmicu ušao bez kalkulacija i rezervnih položaja. Mi nikada nećemo prihvatiti da je nekome načelnička pozicija rezervni položaj, i zato danas najavljujemo da ćemo uskoro u Novom Gradu imati i lokalne izbore na kojima ćemo pobijediti jer nikada nismo i nećemo kalkulisati i čuvati sebi rezervne položaje“, kazao je Konaković.

Konaković je dodao kako je u premijerskom mandatu pružao značajnu podršku razvoju Novog Grada kao najmnogobrojnije općine u BiH.

„Novi Grad je ostvario vidan napredak zahvaljujući i značajnoj podršci Vlade na čijem sam čelu bio, ali jasno je da mu je potrebna nova energija i brži razvoj. Došli smo danas ovdje ne samo da se mi predstavimo građanima, već i da zajednički razgovaramo o problemima, da još jednom pokažemo da je samo dvosmjerna komunikacija prava komunikacija“, rekao je na kraju Konaković.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar