Konaković: Nama je dosta kriminala koji se krije iza zastora vjere

Konaković: Nama je dosta kriminala koji se krije iza zastora vjere

Zakon o porijeklu imovine nosilaca javnih funkcija i Zakon o nepotizmu i stranačkom zapošljavanju bit će prvi zakoni koje ćemo usvojiti u mandatu, najavio je Elmedin Konaković na predizbornom skupu Naroda i Pravde održanom u Općini Novo Sarajevo.

Na skupu su, pored predsjednika Konakovića, govorili, potpredsjednik Elvedin Okerić, nosilac liste za Federalni Parlament dr. Goran Akšamija, te kandidati za Skupštinu KS Nijaz Džaka, Dženana Hadžimahmutović i Riad Idrizović.

“Nama je dosta kriminala koji se krije iza zastora vjere. Stalo nam je i do starijih, jer ako mladi odu neće biti penzija jer nema ko da plaća poreze. Na kraju ćemo ostati zemlja staraca i političara. U svim kantonima gdje budemo pokrećemo ministarstvo za mlade”, kazao je Konaković

Dobitnik “Zlatnog ljiljana” dr. Goran Akšamija je naglasio da je 30 godina radio kao hirurg, a da ga je stanje u društvu natjeralo da se bavi politikom.

Kako tokom agresije nije imao izbora osim borbe, tako je i sada odlučio nastaviti borbu sa hrabrim kolegama iz Naroda i Pravde.

„Narod je putokaz koji nam govori da smo na pravom putu. Jedini imamo reference iza sebe jer smo pokazali kako se borimo. U našoj zemlji je odrasla generacija kojoj je smrt draža nego život ovdje. Vrijeme je da to mijenjamo“, kazao je Okerić.

Narod i Pravda je jedina prava snaga koja nam može doprinijeti da sutra živimo u boljem društvu. U našoj državi ima puno mladih potencijala koji čekaju svoju priliku stoga je na izborima treba dati mladima koji hoće da učine bolje za sve nas – poručili su kandidati.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar