Univerzitet u Sarajevu pokreće zajedničku promociju upisa

Univerzitet u Sarajevu pokreće zajedničku promociju upisa

Od ove godine Univerzitet u Sarajevu sa svoja 22 fakulteta i tri akademije prvi put pokreće zajedničku promociju upisa sa porukom ”Ponosni na znanje”, a u cilju jačanja javnog obrazovnog sektora, integriranog promoviranja Univerziteta, te bolje i jasnije informiranosti maturanata, budućih brucoša, prenosi Anadolija.

”Kvalitet i tradicija koju pruža Univerzitet u Sarajevu su ono što će diferencirati mlade osobe na tržištu rada po završetku njihovog obrazovanja”, navodi se u saopćenju Univerziteta u Sarajevu.

U saopćenju se navodi da će srednjoškolci uskoro maturirati i suočiti se sa pitanjem ”A šta poslije?“ Odluka o upisu fakulteta ili akademije jedna je od najvažnijih odluka koju mlad čovjek treba donijeti i zato joj ne treba pristupiti olako, dodaje se.

Kako bi budućim studentima olakšao donošenje odluke o odabiru pravog puta za budućnost, a u korak sa današnjim potrebama društva, UNSA je maturantima i njihovim roditeljima omogućio da za informiranost o fakultetima i akademijama koriste web vodič za buduće studente (www.upis.unsa.ba).

Univerzitet u Sarajevu nudi veliku mogućnost izbora – više od 500 studijskih programa, od kojih su 254 na prvom ciklusu studija. U studijskoj 2018/2019. godini budući student će moći aplicirati na konkurs predajom dokumenata na više fakulteta/akademija.

Sa svim prednostima studiranja na najprestižnijem, najstarijem, najraznovrsnijem i najvećem univerzitetu u Bosni i Hercegovini svi zainteresirani maturanti iz BiH moći će se upoznati na manifestaciji ”Dan otvorenih vrata Univerziteta u Sarajevu“, koja će biti organizirana 11. aprila 2018. godine u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.


Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar