Hrvatski mediji: BiH ima čudo!

Hrvatski mediji: BiH ima čudo!

Rukomento EP igra se u Hrvatskoj, a za to vrijeme reprezentacije koje nisu izborile Euro igraju jednako važne utakmice, natječu se za dokvalifikacije Svjetskog prvenstva, piše popularni hrvatski portal Index.hr.

Bosna i Hercegovina izborila je zadnju stepenicu prije SP-a koje se dogodine održava u Njemačkoj i Danskoj pobjedama nad Švicarskom. Nakon što je BiH slavila u gostima, isto je ponovila i na uzvratu u Tuzli (21:15), gdje je utakmicu života igrao Benjamin Burić.

Golman domaćina proglašen je igračem prvog susreta ovih suparnika, ali ono što je radio u dvorani Mejdan je gotovo nevjerojatno. Skinuo je čak 20 udaraca na njegov gol.

Švicarci su mu pucali iz svih pozicija i udaljenosti, ali nesavladivi Burić skidao je sve i to svim dijelovima tijela.

Zahvaljujući njemu BiH je primila samo šest golova u prvom dijelu i tek 15 ukupno.

U uzavreloj dvorani Mejdan gledatelji skinuti do pasa neprestano su skandirali ime i prezime novog sportskog heroja BiH.

Gordan Muzurović, direktor reprezentacije BiH, kleknuo je pred Burića i klanjao mu se nakon utakmice. 

Burić je dokazana vrhunska klasa, uostalom golman je velikog Flensburga u najjačoj ligi svijeta. Ljetos je prešao u taj klub nakon što ga je prošle sezone ugledni magazin Handballwoche izabrao u idealnu momčad Bundeslige za podvige na vratima Wetzlara, piše, uz ostalo, Index.hr.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar