Josipović: Predsjednica Hrvatske bi trebala otići u Ahmiće, dobila šamar od Erdogana

Josipović: Predsjednica Hrvatske bi trebala otići u Ahmiće, dobila šamar od Erdogana

Bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je za N1 da bi aktuelna predsjednica te zemlje Kolinda Grabar-Kitarović trebala da posjeti Ahmiće, te da bi to „bilo blagotvorno za odnos odnos između država, ali i za unutarnje odnose u BiH“.

Josipović se, podjsetimo, 2010. godine, na početku mnadata, poklonio žrtvama u Ahmićima.

„Presuda je takva kakva je. Udruženi zločinački pothvat je doživio pravne kritike, ali presuda je tu. Znamo da je bilo strašnih zločina. Prva rekacija nakon presude je trebala biti sućut žrtvama zločina, predsjenica je trebala pohitati u Ahmiće. I Hrvati su bili žrtve zločina, ali su ih i počinili prema Bošnjacima i Srbima“, kazao je Josipović.

Nakon prošlosedmične inicijative u Anakari, tvrdi Josipović, predsjednica Hrvatske je dobila šamar turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

„Erdogana ne treba izbjegavati, kritični smo prema nekim aspekitima, treba imati mjeru u kontaktima sa svima, pa i s njim. Predsjednica je propustila otići na sastanak mediteranskih zemalja, jer, kako kaže, nije bila pozvana. Kad je riječ o ovoj temi, cijela priča je ametarski izvedena. Raspravljati o trećoj zemlji, a bez njene nazočnosti je, blago rečeno neprimjerno. S obzirom na našu povijest u odnosima s BiH, jasno je da takve stvari ne bi trebalo raditi. Predsjednica je dobila šamar Erdogana kada joj je rekao da je to unutarnja stvar BiH, jer on zna da oko ovakvih pitanja ne udarate na velika zvona ono o čemu mislite razgovarati.Sasvim sigurno, ne smije se nijedna zemlja ponižvati na način da se miješa u unutranje pitanje druge zemlje“, naglasio je Josipović, prenosi N1.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar