Fond 'Bošnjaci' stipendira nadarene učenike i studenate u BiH

Fond 'Bošnjaci' stipendira nadarene učenike i studenate u BiH

Fond ''Bošnjaci'' najavio je za danas u Sarajevu promociju dokumentarnog filma snimljenog u povodu 20. godišnjice osnivanja i svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju učenika i studenata u školskoj/akademskoj 2017/18. godini.

U najavi tog događaja navodi se da Fond ''Bošnjaci'' u ovoj godini dodjeljuje 196 stipendija posebno nadarenim učenicima i studentima.

Među ovogodišnjim dobitnicima stipendija je i 14 studenta s prosječnom ocjenom 10 na najprestižnijim univerzitetima u BiH kao i deset brucoša učenika generacije.

- O kakvim se stipendistima radi najbolje govori prosječna ocjena, koja je u protekloj godini kod studenata iznosila 9,30 a kod učenika 4,95 - navodi se.

Taj događaja bit će održan u nedjelju u velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu, s početkom u 11 sati.

Fond ''Bošnjaci'' dosad je stipendirao više od 2.300 posebno nadarenih učenika i studenata u BiH među kojima je više od 100 studenata s prosječnom ocjenom 10 na najprestižnijim javnim visoko-školskim ustanovama u BiH, više od 200 studenata dobitnika priznanja ''Zlatna značka'', ''Zlatna plaketa'', ''Povelja rektora'', ''Povelja dekana'', više od 150 brucoša učenika generacije i 16 hafiza Časnog Kur'ana.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar