Na Zimskom bazaru prikupljeno skoro 11.000 KM za malu Nejlu Alibašić

Na Zimskom bazaru koji je u nedjelju održan u Sarajevo City Center (SCC) prikupljeno je 10.926 KM za pomoć maloj Nejli Alibašić, djevojčici oboljeloj od kancera Neuroblastoma, zbog čega je potrebno da se hitno izmjesti na liječenje u inostranstvo, potvrdili su danas organizatori, prenosi bh. informativni servis INS.

Pod motom „Ko spasi jedan život, spasio je čitav svijet“, nekolicina germanistica, kolegica i prijeteljica Nejline mame, Ene, odlučile su da pokažu da „zajedno možemo mnogo više od pukog lika ili sharea“.

„Hvala svima vama koji ste sudjelovali na Zimskom bazaru i donirali svoje proizvode, a naravno i svima vama koji ste nas jučer podržali svojom posjetom i kupovinom, kao i donacijama bez kupovine. Ovo sve ne bi bilo moguće bez predanog rada i organizacije... Od srca hvala i nadamo se da će naša Nejla izboriti svoju bitku. Sretno!“, navele su organizatorice, dodajući da su sve „radile od srca i u najboljoj namjeri“.

Sredstva su danas uplaćena na ime Nejlinog oca.

Posjetioci su mogli kupiti kolače iz domaće kuhinje, rabljenu robu i igračke, knjige i slikovnice, nakit i vauchere za kozmetičke i frizerske salone... Pored prodajnih artikala, tu su bile i usluge šminkanja, zabava za mališane uz skromnu donaciju za učešće, mladi umjetnici, glumci koji su uljepšali prodaju artikala na Zimskom bazaru, a sav prikupljeni novac bit će uplaćen za liječenje majle Nejle.

Humanitarnoj akciji odazvali su se privredni subjekti, ali i brojni građani koji su iskazali spremnost da pomognu Nejlinom ozdravljenju. Kako prenose mediji, odziv građana je veliki, a organizatori zadovoljni.

 

 

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar