Zimski bazar za pomoć maloj Nejli održan u Sarajevu

  • (Foto: INS)
  • (Foto: INS)

U Sarajevo City Center (SCC) u nedjelju je održan humanitarni bazar za Nejlu Alibašić, djevojčicu oboljelu od kancera Neuroblastoma, te je potrebno da se hitno izmjesti na liječenje u inostranstvo, prenosi bh. informativni servis INS.

Pod kur'anskim motom „Ko spasi jedan život, spasio je čitav svijet“, nekolicina germanistica, kolegica i prijeteljica Nejline mame Ene odlučile su da pokažu da „zajedno možemo mnogo više od pukog lika ili sharea“.

„Možemo mi, a pokazalo se da smo bile u pravu. Tužne smo što je naša mala Nejla u potrazi za vilama i vilenjacima, ali se nadamo da će ova bajka imati svoj sretan kraj i da će naša Nejla ozdraviti. Hvala vama, dobrim ljudima, što ste se odazvali na naš upit da se priključite našem Zimskom bazaru“, naveli su organizatorice.

Posjetioci su mogli kupiti kolače iz domaće kuhinje, rabljenu robu i igračke, knjige i slikovnice, nakit i vauchere za kozmetičke i frizerske salone... Pored prodajnih artikala, tu su bile i usluge šminkanja, zabava za mališane uz skromnu donaciju za učešće, mladi umjetnici, glumci koji su uljepšali prodaju artikala na Zimskom bazaru, a sav prikupljeni novac bit će uplaćen za liječenje majle Nejle.

bazar2.jpg - Zimski bazar za pomoć maloj Nejli održan u Sarajevu

Humanitarnoj akciji odazvali su se privredni subjekti, ali i brojni građani koji su iskazali spremnost da pomognu Nejlinom ozdravljenju. Kako prenose mediji, odziv građana je veliki, a organizatori zadovoljni.

Bazar u organizaciji Pomozi.ba

Istvoremno, organizacija Pomozi.ba je u ulici dr. Fetaha Bećirbegovića na Čengić Vili organizirala još jedan bazar.

Na bazaru su se mogle pronaći zanimljive stvari, a u isto vrijeme dati doprinos za liječenje male Nejle, navedeno je iz te organizacije.

S aktivistima Pomozi.ba su bili i roditelji – volonter Osnovne škole „Džemaludin Čaušević“ koji su pripremili divne poslastice za posjetitelje bazara, te „Moje klepe“ tim.

Cjelokupni prihod bazara namijenjen je, također, za liječenje male Nejle Alibašić.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar