Ministrica Dilberović nagradila 54 najbolja učenika u Federaciji BiH

Ministrica Dilberović nagradila 54 najbolja učenika u Federaciji BiH

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović uručila je u petak u Mostaru nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji BiH u školskoj 2016./2017. godini.

Po tri učenika osnovnih i srednjih škola nominirala su županijska ministarstva obrazovanja, i to sva osim iz Zapadnohercegovačke županije.

Diplome i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 450 maraka za osnovnoškolce, odnosno 550 maraka za srednjoškolce, dobila su ukupno 54 učenika.

Čestitajući učenicima na odličnim rezultatima ostvarenim u nastavnim, izvannastavnim i drugim aktivnostima, ministrica Dilberović posebno je naglasila kako su ove nagrade potvrda njihovog truda, marljivog rada, entuzijazma i želje da u svojoj zemlji postignu što bolji uspjeh za dobrobit cijelog društva.

Ocijenila je kako ovo nisu samo novčane nagrade, već nagrade koje se tiču njihovog akademskog i znanstvenog usavršavanja.

- Prilikom izbora najboljih učenika, spektar kriterija je bio izuzetno širok. Pored uspjeha u učenju, razmatrani su i uspjesi u izvannastavnim aktivnostima te ostvareni rezultati na federalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima iz različitih nastavnih oblasti, kao i sudjelovanje u društveno korisnom volonterskom radu, sportskim, kulturnim i drugim aktivnostima, afirmirajući na taj način ne samo obrazovnu, nego i odgojnu ulogu škole - kazala je ministrica.

Ustvrdila je kako je posebno raduje činjenica da su među nagrađenima, učenici različitih talenata, vještina i afiniteta.

-  Upravo u toj različitosti leži snaga i bogatstvo našeg društva jer ovi mladi ljudi su svijetli primjer da marljiv rad, posvećenost cilju, istrajnost i vjera u sebe nedvojbeno dovode do uspjeha - naglasila je Dilberović.

 Istaknula je kako među nagrađenim učenicima ima mnogo učenika generacije te značajan broj onih sa zapaženim rezultatima na smotrama znanja, ali i posebnim natjecanjima, kao što je natjecanje u programiranju robota.

Ministrica je pozvala učenike da nastave raditi uspješno, kao i do sada, ne zaboravljajući svoju odgojnu zadaću te da budu primjer drugima u prepoznavanju, uvažavanju i njegovanju različitosti među učenicima, odnosno njihove individualnost jer svaki pojedinca, kako je kazala, na jedinstven način upotpunjuje mozaik pluralističkog društva.

Učenica četvrtog razreda Srednje strojarske škole "Fausta Vrančića" Nina Petković kazala je kako je ova nagrada kruna njezinog truda i velikog rada.

-  Ovo je veoma lijepa gesta za mene, posebice jer se bliži kraj mog srednjoškolskog obrazovanja - naglasila je. 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar