Humanitarni bazar "Dobre volje" u Sarajevu: Pomoć socijalno ugroženima

Humanitarni bazar "Dobre volje" u Sarajevu: Pomoć socijalno ugroženima

Udruženje "Pomozi.ba" organizovalo je i danas tradicionalni mjesečni humanitarni bazar "Dobre volje".

Sva sredstva ostvarena od prodaje na bazaru su namijenjena projektu "Obrok za sve". Sva izložena roba je prodavana po izuzetno povoljnim cijenama. Veliki broj građana odazvao se ovoj akciji i na taj način pomogao socijalno ugroženim, ali i bolesnim građanima, javlja Anadolija.

Ovaj put, svrha bazara je projekat „Obrok za sve“ u sklopu kojeg preko 300 socijalno ugroženih porodica i pojedinaca dostavljaju jedan obrok dnevno na kućni prag.

Do sada su realizovali projekat u Sarajevu, Ilijašu, Brezi, Kaknju, Varešu i Visokom. Korisnici projekta „Obrok za sve“ su stari, bolesni i iznemogli socijalno ugroženi ljudi koji samostalno ne mogu doći ni do javne kuhinje.

Projekt menadžer u Udruženju Adnan Tatarević kazao je za AA da je, kao i uvijek, zainteresovanost velika za bazar "Dobre volje" koji organizuje to udruženje.

"Sva sredstva koja dobijemo na ovom bazaru usmjeravamo za naš projekat 'Obrok za sve', u sklopu kojeg svakodnevno nosimo 300 gotovih obroka socijalno ugroženim porodicama i pojedincima na području Sarajeva, Ilijaša, Breze, Vareša i Kaknja", istakao je Tatarević.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar