Sjećate li se Adnana Mevića? Šestmilijarditi Zemljanin je napunio 18 godina

  • Adnan u naručju Kofija Annana oktobra 1999. godine u Sarajevu (Foto: EPA)
  • Adnan Mević: Razmišlja o budućnosti (Foto: Visoko.co.ba/Arhiv)
  • Adnan i Fatima Mević: Sretni smo (Foto: Visoko.co.ba/Arhiv)

Piše: Faruk VELE

Sjećate li se Adnana Mevića? Slike dječaka iz Visokog koji se rodio 12. oktobra 1999. godine, kao i njegove majke Fatime, obišle su svijet nakon što je tog dana tadašnji generalni sekretar Ujedinjenih naroda Kofi Annan proglasio Adnana šestmilijarditim stanovnikom Zemlje, prenosi bh. informativni servis INS.

Adnanova majka Fatima kada se uputila na porođaj u Sarajevo nije ni slutila da će narednih dana oči svijeta biti uperene upravo u nju i u njeno dijete.

„Jeste ovo je veliki dan za nas, ovo mi je velika sreća, danas smo zaista radosni“, kazala je Mević za INS.

Beba s fotografije u naručju Kofija Anana danas je punoljetan mladić koji ima planove za budućnost.

„Danas se osjećam bolje nego ikada“, kaže nam simpatični Adnan.

Dodaje kako će nakon završetka Ekonomske škole u Visokom, gdje pohađa završni četvrti razred, upisati studije.

Priča da mu je mama pričala o burnim i lijepim danima prije 18 godina. Sretan je zbog toga, ali više vodi računa o svojoj budućnosti.

Nažalost, titula šestmilijarditog stanovnika nikad nije potvrđena nekim certifikatom, i to je ono za čim Adnan najviše žali.

Adnanova majka nam je potvrdila da ni ove godine niko iz UN-a nije čestitao Adnanu. Čak ni 18 rođendan!

Adnan i Fatima sa slavnim Ronaldom prije nekoliko godina prilikom posjete Realu - Sjećate li se Adnana Mevića? Šestmilijarditi Zemljanin danas je napunio 18 godina

- Ne očekujem nikakve poklone, nikakvu pažnju od Ujedinjenih naroda. Ali mi je krivo što se niko u ovih 18 godina nikada nije sjetio da pošalje pismo i čestita rođendan, nikada nisam dobio ni neku potvrdu ili certifikat - kazao je ovaj mladi Visočanin.

Ranije je govorio da se sve što poželio, uglavnom i ostvarilo, a sada želi zdravlje i sreću za sebe i za svoju porodicu, «što je svima najpotrebnije».

Kao i mnogi mladići njegovih godina, Adnan je zaljubljenik u nogomet, a njegova velika želja ostvarila se prije nekoliko godina, kada je, na poziv čelnika Reala, bio gost glavnog grada Španije i najvećeg svjetskog kluba Real Madrida.

Adnana i njegovu majku Fatimu, kako su nam potvrdili, danas su posjetili Amina Deljković, pomoćnica gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake i olimpijac Nedžad Fazlija.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar