Munira Subašić: Napadnuti smo kod mezarja u Potočarima, oštećen je automobil, ovo je isplanirano (FOTO)

  • (Foto: INS)
  • (Foto: INS)

Predsjednica Udruženja Pokret «Majke enklava Srebrenica i Žepa» Munira Subašić potvrdila je za INS da je da je napadnuta danas nedaleko od Memorijalnog centra Potočari te da su ona i članice tog udruženja na putu prema Centru javne bezbjednosti Srebrenica, gdje trebaju dati izjavu o navedenim događajima.

- Došli smo u Srebrenicu da obiđemo majke koje će ovog 11. jula ukopavati svoje najmilije i da obavimo određene pripreme za dolazak nevladinih organizacija. Kada smo krenuli prema Sarajevu, automobilom je naletio nepoznati taksista, otvorio prozor i bacio kamen na mene. Kamen me nije pogodio, ali jeste naš automobil koji je oštećen. Policija je izašla na lice mjesta, napravila zapisnik i sada idemo u policiju da damo izjavu – kazala je Subašić za INS.

Vjeruje da je sve ovo rezultat atmosfere u Srebrenici koja se stvara nakon najave da će Opština Srebrenica finansirati «Petrovdanske dane» na kojima će nastupiti Ljiljana Bulatović, biografskinja i prijateljica ratnog zločinca Ratka Mladića, što je danas izazvalo brojne reakcije.

- Ovo nije slučajno, ovo je sve isplanirano, inscenirano... Tim prije jer smo ranije primijetili i izvjesni golf, također, taksi, koji je prije napada kružio oko objekta gdje smo se nalazili – rekla je Subašić.

Policija traga za napadačem iz taksi vozila.

 

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar