Kad su Bregović i Čolić došli kod Dine Merlina na Bajram: "Isti šejtani kao i ti"

Kad su Bregović i Čolić došli kod Dine Merlina na Bajram: "Isti šejtani kao i ti"

Često se na internetu mogu naći navodi da je Edin Dervišhalidović - poznatiji svakako kao Dino Merlin - završio medresu.

To, zapravo, nije tačno što je on svojevremeno u intervjuu za Nedeljnik - jednom od rijetkih "političkih intervjua" u kojima je govorio o raspadu Jugoslavije i svom političkom angažmanu - i demantovao, piše beogradski “Nedeljnik”.

"Nisam, ali se to često spominje, vjerovatno jer je moja majka bila bula, odnosno vjerska službenica. A ne znam zašto bi religija i umjetnost isključivali jedno drugo. Nisu li oboje stvar duha? Umjetnost je spojena sa svim drugim sferama duha. Sve zavisi od izbora koji stoji pred nama", rekao je tada Dino Merlin.

Ostala je iz tog predratnog, jugoslovenskog vremena i anegdota da Dinina majka "nije bila oduševljena" kada su im na Bajram u kuću došli Goran Bregović i Zdravko Čolić.

"Rado se sjećam te anegdote, koja mi tada nije bila ni draga, ni anegdota. Iako potpuno razumijem svoju majku. Trudila se meni i mojoj sestri biti i otac i majka, izvesti nas na pravi put, a umjetnici su uvijek važili za vjetropire koji žive od danas do sutra, a ona je za nas oboje željela siguran i ugledan posao. Kao što svaki roditelj želi za svoje dijete. Kad sam joj ponosno predstavio naše goste ona je samo kratko prokomentarisala: Šejtani (vragovi), kao i ti", ispričao je Dino Merlin.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar