Posjetite očaravajući Katar, prijestolnicu arapskog turizma

Pola godine nakon završetka Svjetskog nogometnog prvenstva, prvog na Bliskom istoku i jednog od najbolje ikada održanih, Država Katar nastoji se pozicionirati kao vodeća i omiljena destinacija na svjetskoj turističkoj karti.

Arapsko ministarsko vijeće za turizam (AMCT) u međuvremenu je proglasilo Dohu prijestolnicom arapskog turizma za 2023. godinu, naglašavajući upravo „istaknutu ulogu Katara u globalnom turizmu“.

Otkako je Doha primila ovo prestižno priznanje, katarski turistički sektor imao je nevjerovatan početak ove godine. S više od milion posjetitelja samo u prvom kvartalu 2023, ova zemlja Arapskog zaljeva zabilježila je najveći broj međunarodnih dolazaka ikada u prvim mjesecima jedne godine.

19238035_1879843565391305_2608445752061721797_o.jpg - Posjetite očaravajući Katar, prijestolnicu arapskog turizma

Vladino tijelo za upravljanje turizmom “Qatar Tourism” pokrenulo je kampanje promocije zemlje, a u aprilu je najavljeno ponovno pokretanje platforme Hayya, pozivajući turiste da uživaju u arapskom gostoprimstvu i raznolikoj turističkoj ponudi zemlje, prenijela je ranije katarska državna agencija QNA.

Na valu ovog turističkog zamaha platforma „Visit Qatar“ je na svojim profilima na društvenim mrežama objavila video u kojem turiste sa svih meridijana upoznaje s ljepotama Katara i njegovom očaravajućom ponudom. Katar pozdravlja goste iz cijelog svijeta, pozivajući ih da posjete mjesto „gdje sunce sja cijele godine“.

„Svakog dana u Kataru otkrivate nešto novo... Otkrijte jedinstvena iskustva, skrivena blaga, impresivne događaje. Dođite da osjetite naše vrhunsko gostoprimstvo. Provjerite koliko toga možete upakovati u jednu posjetu“, poruka je „Visit Qatara“, koju je prenijela Ambasada Države Katar u Sarajevu.

Posjetitelje ćemo, dodaju promotori katarskog turizma, razmaziti izborom atrakcija, od muzeja galerija do trgovina, ali i sportova, safarija u pustinji...

„Od vrhunskih muzeja i kultnih galerija do impresivne ulične umjetnosti, Katar se može pohvaliti dinamičnom umjetničkom i kulturnom scenom“, dodaju.

Visit Qatar 13.jpg - Posjetite očaravajući Katar, prijestolnicu arapskog turizma

Katar je država koja uistinu nudi iznimno iskustvo, avanturu i odmor. Osjećat ćete susret Istoka sa Zapadom, gdje se tradicija stapa s modernim, na vašem putovanju, ističu iz Katara.

„Istražite netaknute katarske plaže, uživajte u relaksirajućim aktivnostima i njegujte se u brojnim wellnes odmaralištima. Kao raj za ovisnike o adrenalinu, Katar je idealan za avanture na zemlji, u vodi i zraku. Uživajte u očaravajućem Kataru! Umjetnosti, kulturi i vrhunskoj gastronomiji. Luksuznom smještaju s opuštajućim SPA sadržajima i atrakcijama koje definiraju grad“, zaključuje „Qatar Visit“.

Upravo je nedavno Svjetsko prvenstvo u nogometu iznova „otkrilo Katar“ i omogućilo posjetiteljima iz cijelog svijeta, desecima hiljada njih, da iskuse izuzetno gostoprimstvo, kulturu i autentičnu baštinu Katara.

To iskustvo otvara prilike za nove atrakcije i zabavna odredišta širom te zaljevske zemlje, koja doživljava veliku građevinsku renesansu uspostavljanjem infrastrukture: cesta, željeznica, aerodroma i luka, odnosno mreže električne energije, vodovodne mreže i komunikacija.

Katar će osvojiti vašu maštu kao nijedna druga zemlja…

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar