Umro otac Adisa i Kerima, dječaka po čijoj sudbini je Sidran napisao scenarij za film „Savršen krug“

Umro otac Adisa i Kerima, dječaka po čijoj sudbini je Sidran napisao scenarij za film „Savršen krug“

U Aleji veterana na Gradskom groblju Vlakovo danas je obavljena dženaza Rasimu Mašali, veteranu Armije RBiH koji je preminu u 66. godini 2. marta.

Iza njega su ostali sinovi Adis i Kerim, supruga Samija, unuka Emina, braća  Edhem  i Esad, sestre Sabaheta, Hidajeta i Fikreta i ostala rodbina i prijatelji.

Po sudbini Rasimovih sinova Adisa i Kerima je veliki bosanskohercegovački književnik Abdulah Sidran je napisao scenarij za kultni igrani film „Savršeni krug“ redielja Ademikra Kenovića po mnogima naš najbolji film sa temom rata.

Akademik Sidran danas je bio na Vlakovu i oprostio se od Rasima Mašale, ostavljajući posmrtno slovo:

„Danas smo se, na Vlakovu, rastali od branioca Goražda RASIMA MAŠALE (1957-2023).

Bijaše artiljerac, iz svoje goraške jedinice prešao u 18.višegradsku brigadu komandanta Ahmeta Sejdica. Umio upucat onu grdosiju od tenka.  Njegovi su sinovi ona dva izbjeglička dječaka - Adis i Kerim - prema čijoj sam sudbini skrojio filmski scenarij SAVRŠENI KRUG, što je sjajno režirao Ademir Kenović“, podsjeća Sidran, te dodaje:

„A Rasim bijaše duša, sama najljepša duša od čovjeka. Ne znam da li sam, za svih ovih osam decenija života, sreo tako čista, plemenita insana.  Ko je njemu ikakvo zlo nanio, da Bog da se pod njim Zemlja ovog trena otvorila! Neka je veliki rahmet Rasimovoj pregolemoj duši“.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar