Ambasada BiH u dalekom Ammanu obilježila 1. Mart – Dan nezavisnosti BiH (Video)

Ambasada Bosne i Hercegovine u Hašemitskoj Kraljevini Jordan je u prostorijama Rakhaa poslovnog udruženja u Ammanu, povodom obilježavanja 1. Marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, organizirala svečani prigodni prijem i druženje sa državljanima BiH koji žive i rade u Jordanu i našim prijateljima u zemlji prijema.

Ambasada je ovaj svečani prijem organizirala u suradnji sa Udruženjem jordansko-bosanskohercegovačkog prijateljstva i poslovne saradnje, a koje je uz veliku pomoć Ambasade osnovano i registrirano u ovoj zemlji, prenosi Bosnia News Service.

Svečanom prijemu je prisustvovalo više od stotinu zvanica, uglavnom državljana BiH i prijatelja naše zemlje iz Jordana. Nakon intoniranja državnih himni Hašemitske Kraljevine Jordan i Bosne i Hercegovine prisutnim zvanicama su se prigodnim govorima obratili predsjednik Rakhaa poslovnog udruženja Fahed Tawileh, predsjednik Upravnog odbora Udruženja jordansko-bosanskohercegovačkog prijateljstva i poslovne saradnje Dr. Khamis A. Ashour, zatim izaslanica premijera jordanske Vlade i specijalna gošća na prijemu, državna ministrica za pravne poslove Dr. Nancy Namrouqa, te na kraju u ime Ambasade BiH u Ammanu, domaćin prijema, privremeni otpravnik poslova a.i., ministar savjetnik Satko Bitanga.

Poslije je uslijedilo višesatno druženje uz kulinarske bh. specijalite koje su pripremile žene iz naše zemlje, uglavnom udate za jordanske državljane i koje godinama žive u nama prijateljskoj državi Jordanu.

Svi prisutni su bili izuzetno obradovani da je, kako su kazali nakon davne 1997. godine, prvi put u Ammanu na ovakav dostojanstven način Ambasada prigodnim prijemom svečano obilježila Nacionalni praznik 1. Mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, te su se privremenom otpravniku poslova a.i., ministru savjetniku Satku Bitangi i svima u Ambasadi zahvalili na pozivu i dobro organiziranom prijemu. Izrazili u nadu i želju da se ova praksa nastavi i u budućnosti.

Ambasade Bosne i Hercegovine u Ammanu se zahvaljuje svima onima koji su prisustvovali ovom svečanom prijemu i na bilo koji način pomogli u organizaciji proslave 1. Marta - Dana nezavisnosti naše zajedničke domovine Bosne i Hercegovine.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar