Postavljena munara na prvu džamiju u Neumu!

Postavljena munara na prvu džamiju u Neumu!

U mjestu Rabrani koje se nalazi na teritoriji općine Neum, danas je postavljena munara na prvu i jedinu džamiju u ovoj bh. općini.

Radovi na izgradnji ove džamije polako se privode kraju, pa će tako svi muslimanski vjernici koji se zadese u jedinom bosanskohercegovačkom gradu na moru imati gdje da obave molitvu, prenio je portal Klix.ba.

Rabrani se nalaze na pola puta između Neuma i Stoca, par stotina metara sa novog puta koji je otvoren prošle godine između ova dva gradića.

Od prošlog ljeta svim vjernicima u ovoj džamiji omogućeno da klanjanje džuma-namaza, koju predvodi stolački imam Amer ef. Beća.

Mersed ef. Šabanović, glavni imam Stoca potvrdio je ovu informaciju, a stolački novinar Nermin Bise je zabilježio:

"Mubarek vijesti stižu nam s krajnjeg juga, s naše obale Jadrana. Podignuta je munara džamije u Rabranima u općini Neum. Radostan dan za muslimanske vjernike u ovom kraju i za sve one koji će, u vrijeme ljetne sezone, iz cijele BiH ići na more u Neum i imat će gdje svratiti da obave molitvu. Zaista jedna divna vijest koja nam je stigla ovih dana u masi onih tužnih koje dobivamo iz Turske i Sirije. Moji Neumljani iz Tucakovine u Rabranima, neka vam je mubarek ovaj dan", naveo je Bise, javlja Bosnian News Service.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar