Katar: Najbolji aerodrom na svijetu u Dohi primio više od 35 miliona putnika!

Katar: Najbolji aerodrom na svijetu u Dohi primio više od 35 miliona putnika!

Međunarodni aeodrom Hamad (DOH) u Dohi, glavnom gradu Države Katar u kojoj je od 21. novembra do 18. decembra održano Svjetsko prvenstvo u nogometu, zabilježio je značajan porast putničkog saobraćaja u 2022. godini, i to za čak 101,9 % u odnosu na prethodnu godinu.

Kako je prenijela katarska državna agencija QNA, to 2022. godinu čini prekretnicom za službeno najbolji aerodrom na svijetu koji je prošle godine primio čak 35.734.243 putnika!

Aerodrom je, također, zabilježio 217.875 aviooperacija, što, također, predstavlja rast od 28,2% u usporedbi s 2021. godinom.

Kao što vidimo, Međunarodni aerodrom Hamad zadržao je lani titulu "Najboljeg aerodroma na svijetu" već drugu godinu zaredom, ali i pokrenuo projekt proširenja.

Tokom Svjetskog prvenstva u nogometu katarski Međunarodni aerodrom Hamad i Međunarodni aerodrom Doha dodatno su se angažirali kako bi „pružili sigurno, besprijekorno i nezaboravno iskustvo“.

„Godina 2022. ostat će značajna i nezaboravna godina jer je Međunarodni aerodrom Hamad zadržao operativnu izvrsnost, dok se broj naših putnika i aviona povećavo. To se pripisuje našem proaktivnom pristupu i spremnosti na očekivani porast broja putnika. Ulagali smo u naše ljude kako bismo našim putnicima pružili najbolje korisničko iskustvo“, kazao je glavni operativni direktor Međunarodnog aerodroma Hamad inž. Badr Mohammed Al Meer.

U 2023. godini planiraju značajne strategije širenja s ciljem povećanja broja zračnih i komercijalnih partnera, te uvođenja prilagođene maloprodajne ponude, uključujući ponudu hrane i pića za putnike.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar