U Bihaću predstavljena knjiga hafiza Nedima Botića 'Život ispočetka'

U Bihaću predstavljena knjiga hafiza Nedima Botića 'Život ispočetka'

Promocija knjige "Život ispočetka“ autora hafiza Nedima Botića predstavljena je u amfiteatru Islamskog pedagoškog fakulteta Bihać, a rezultat je autorovih životih bitaka, uspona i padova. Zbog popularnosti doživjela je više izdanja. 

-Knjiga je zasnovana na mom životnom putu i iskustvu 25 godina života s dijagnozom autoimune bolesti Morbus Chron ili Chronova bolest, te sam kroz ovu knjigu želio da podjelim svoja životna iskustva i vještine koje sam stekao kroz tu borbu. Želja mi je bila da ljudi koji se nađu u nekim tegoba mogu u ovoj knjizi pronaći nešto za svoju dušu - kaže autor.

Naslov predavanja u okviru druženja sa studentima bio je "Iskoristi svoj potencijal“ sa porukom da u svakom čovjeku ima određenih talenata, potencijala i dobrote koja treba biti iskorištena.

-Iskušenja bolesti nisu kraj i bez obzira koliko čovjek bio na dnu trenutno, ipak može u sebi pronaći dovoljno ljepote i snage za život ispočetka. Bitno je ne odustati i okružiti se dobrim ljudima, vjerovati i činiti dobro - poruka je autora knjige.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar