U Sarajevu svečani prijem povodom otvorenja Svjetskog prvenstva u Kataru

Ambasador Države Katar u BiH Sultan bin Ali Al-Khater organizirao je danas u Sarajevu prijem povodom svečanog otvorenja 22. FIFA Svjetskog prvenstva Katar 2022., prvog Mundijala kojeg organizira jedna arapska država.

Uz prigodno druženje i uživanje u katarskoj kuhinji, gosti su poslije svečanog otvorenja imali priliku zajedno pogledati prvu utakmicu Mundijala između reprezentacija Države Katar i selekcije Ekvadora.

- Čast nam je danas ugostiti predstavnike sportskog, kulturnog i društvenog života Bosne i Hercegovine, predstavnike bosanskohercegovačkih medija i diplomatskog kora akreditirane u Bosni i Hercegovini na svečanom prijemu povodom otvorenja 22. FIFA Svjetskog prvenstva koje se održava u mojoj zemlji, inače po prvi put u jednoj od arapskih država - kazao je ambasador Al-Khater.

Među onima koji su se odazvali svečanom prijemu bio je i Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački i europski atletičar u svojoj disciplini, te viceprvak svijeta na 800 metara.

- Uvjeren sam da će ovo biti jedno od najboljih svjetskih prvenstava, nešto nezaboravno. Svjedoci smo da je organizacija na zaista na najvišem nivou, svi uživaju, sve ide po planu i programu. Presretan sam što sam bio na prijemu i želim da se zahvalim ambasadoru Al-Khateru na pozivu i ukazanoj časti da sa njim gledam otvorenje Mundijala i prvu utakmicu između Katara i Ekvadora - rekao je Tuka.

Trideset dvije reprezentacije iz cijelog svijeta takmičit će se na jednom od najvećih sportskih događaja na svijetu od 20. novembra do 18. decembra. FIFA je i ovih dana ponovila da će Katar pripremiti najbolje izdanje FIFA Svjetskog prvenstva ikada.

Šezdeset i četiri utakmice bit će odigrane na osam stadiona, od kojih je njih sedam izgrađeno za potrebe prvenstva. Svaki stadion imat će zabavnu i zonu za navijače.

Nakon Svjetskog prvenstva, Katar će donirati 170.000 sjedišta državama kojima je potrebna sportska infrastruktura, u saradnji s FIFA-om.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar