Obaveštajna služba Kosova: Pripreman atentat na Kurtija

Obaveštajna služba Kosova: Pripreman atentat na Kurtija

Premijer Kosova Aljbin (Albin) Kurti proučio je da je od Kosovske obavještajne agencije (KIA) dobio informacije da je postojao plan da se na njega izvrši atentat 2021. godine.

"Bezbjednosne institucije su preduzele sve mjere da spriječe takvu akciju. Taj slučaj nije iznet u javnost kako se ne bi širila panika", navodi se u saopštenju iz kabineta kosovskog premijera, javlja RFE.

U saopštenju se ne navode druge informacije, ali na osnovu pisanja medija u Albaniji, jedinica za borbu protiv terorizma Policije Kosova dobila je informacije od obavještajnih izvora o prijetnjama ubistvom tri osobe: Aljbina Kurtija, Džavita Haljitija (Xhavit Haliti) i Ismeta Hadže (Ismet Haxha).

Haljiti, poslanik u Skupštini Kosova iz redova opozicione Demokratske partije Kosova, potvrdio je za lokalne medije na Kosovu da je dobio ove informacije, prema kojima mu je život bio ugrožen.

Ismet Hadža je bivši pripadnik Kosovske informativne službe (SHIK).

Na osnovu pisanja medija, državljanin Albanije P.K navodno je planirao njihova ubistva. U istom dokumentu stoji da je ta osoba bila umiješana u više ubistva na Kosovu i u Crnoj Gori.

Radio Slobodna Evropa (RSE) nije uspeo da potvrdi autentičnost tog dokumenta.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar