Adel Šabanović: Moja misija je da na hadžu dovim za žrtve genocida

Adel Šabanović: Moja misija je da na hadžu dovim za žrtve genocida

Adel Šabanović jedna je od preživjelih žrtava genocida u Srebrenici. Mjesec juli je posebno težak za Adela, ali na dolazak u Medinu i Meku u ovom mjesecu gleda kao na Božiju blagodat i ispunjenje životnog sna.

Iako je zadovoljan svojim boravkom na svetim mjestima, kako kaže, pomiješane su mu emocije.

- Mi se nalazimo u danima hadža i Bajrama. Nalazimo se i u mjesecu julu u kojem se održava dženaza u Potočarima. Allah je odredio da hadž bude u mjesecu julu i da ja dođem ove godine na hadž, da ponesem emanet dove, da proučim dovu za šehide Srebrenice, Podrinja, Istočne Bosne, Janje, Bijeljene, Semberije, Brčkog, Sarajeva, Viteza, Mostara, i svih drugih mjesta - naglasio je on.  

Adel je zadovoljan organizacijom ovogodišnjeg hadža.

- Na lijepom smo mjestu. Naš boravak ovdje je velika blagodat. Hvala Allahu, dž.š., koji nam je omogućio da klanjamo u džamiji Božijeg poslanika, a.s., i u Haremi-šerifu te da gledamo u Kabu - kazao je on.

Adel nam je ispričao kako je novac za njegov odlazak na hadž sakupljen prije dvije godine, ali da je morao čekati kraj pandemije.

Allah, dž.š., nagradi braću i sestre u organizaciji Hasene Balkans na čijem je čelu u Bosni i Hercegovini Edin Salković i, naravno, sa njim Enver Eminović i Anes Džunuzović. Tu je bila ekipa i druge braće i sestara iz Danske, također Hasene. Oni su skupili sredstva za moj odlazak na hadž - naveo je Šabanović.

Adel je uputio i bajramsku čestitku svim muslimanima u Bosni i Hercegovini. 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar