Šef diplomatije RH: Postoji ‘ozbiljan potencijal’ za nestabilnosti na Zapadnom Balkanu

Šef diplomatije RH: Postoji ‘ozbiljan potencijal’ za nestabilnosti na Zapadnom Balkanu

Na Zapadnom Balkanu postoji “ozbiljan potencijal stvaranja nestabilnosti” jer je to područje poligon za “geostrateška nadmetanja”, kazao je u četvrtak šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman.

Grlić Radman razgovarao je s bugarskom kolegicom Teodorom Genčovskom u Zagrebu, a nakon sastanka je istakao kako su se složili da je potrebno učiniti sve da se posljedice ruske agresije na Ukrajinu “ne bi prelile na područje zapadnog Balkana i jugoistočne Europe”.

“Tu postoji nažalost još uvijek u stanovitom smislu ozbiljan potencijal stvaranja nestabilnosti budući da je Zapadni Balkan također i poligon za razna geostrateška nadmetanja”, kazao je novinarima Grlić Radman, prenijela je Hina.

Genčovska je u tom kontekstu istaknula da je bugarsko-hrvatska suradnja u sklopu NATO-a “jako dobra” te da saradnja između članica NATO-a uvjetuje i sigurniji jugoistok Evrope.

Napomenula je kako je Bugarskoj važna i Inicijativa tri more pogotovo zbog energetske nezavisnosti, istaknuvši kako ta inicijativa “dobiva puno veći značaj” i zbog rata u Ukrajini.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar