U Sarajevu održano finale 23. mektebskog takmičenja

U Sarajevu održano finale 23. mektebskog takmičenja

Finale dvadeset trećeg takmičenja polaznika mektebske pouke održano je jučer na Fakultetu islamskih nauka (FIN) u Sarajevu.

Predstavnici muftijstava takmičili su se u kategorijama Kiraet II, Test općeg znanja II, Test općeg znanja III i Kiraet III.  

U ekipnom poretku po muftijstvima prvo mjesto pripalo je Sarajevskom, drugo Travničkom, a treće Zeničkom muftijstvu.

Posebne diplome i novčane nagrade dodijeljene su pobjednicima, odnosno osvajačima prva tri mjesta po kategorijama, kao i njihovim muallimima.

Izaslanik reisu-l-uleme dr. Enes-ef. Ljevaković je kazao da medžlisi i džematski odbori ulažu velike napore da osiguraju kvalitetne uvjete za rad mekteba.

Napomenuo je da se trud uložen u mektebima i ustrajnost koja se usadi u srca i umove mektebskih polaznika prepoznaje kasnije u školama, u medresama, fakultetima, raznim mjestima na kojima kasnije rade i ukupno u njihovim životima.

Direktor Uprave za vjerske poslove Ismail-ef. Smajlović pohvalio je zajednički doprinos roditelja i muallima i napomenuo da je u protekloj godini prvi put primijenjen novi Nastavni program. 

Ta sinhronizacija, rekao je on, je jedna snaga koja je dala rezultat da preko stotinu hiljada polaznika mektebske pouke danas bude predstavljeno u trideset dvoje. Oni su primili svoje nagrade, i svi su pobjednici, javlja MINA.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar