Mladi iz Muftijstva travničkog prikupili 60 tona pomoći migrantima

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Bugojno uspješno je privela kraju humanitarnu akciju prikupljanja pomoći migrantima u Bosni i Hercegovini.

Akciju je pokrenulo i koordiniralo Muftijstvo travničko. U rekordno kratkom roku od svega par dana prikupljene su velike količine odjeće, obuće, deka, peškira i higijenskih artikala.Centralno mjesto prukupljanja pomoći je bila džamija u Čipuljić.

Kako je istakao hafiz Mahir Ramić, koordinaqtor Mreže mladih MIZ Bugojno, akcija je premašila očekivanja, a pomoć za migrante, koji su utočište našli u našoj zemlji, prikupljana je i po drugim džematima i biće dostavljena u prostorije ove džamije.

-Pomoć prikupljena na području vrbaske regije Muftijstva travničkog, dakle na području medžlisa Bugojno, Gornji Vakuf, Donji Vakuf i Jajce biće proslijeđena u Bihać. Ostala četiri medžlisa Muftijstva travničkom prikupljeno će poslati migrantima u Sarajevu, istakao je hafiz Ramić, te se zahvalio svima koji su se odazvali akciji, kao i medijima koji su svojim djelovanjem doprinijeli izuzetnom odzivu građana.

Prikupljena pomoć migrantima će sutra biti otpremljena za Bihać.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar