Za Nadin i ostalu djecu: Danas protesti ispred KCUS-a

Za Nadin i ostalu djecu: Danas protesti ispred KCUS-a

Danas, ponedjeljak 2. decembra 2019. godine s početkom u 15 sati ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu bit će održani protesti u organizaciji Udruženja „Sarajevske raje“.

Ranije je to potvrdio za Patriju Nedim Ramić, predsjednik Sarajevske raje naglašavajući da je protest najavljen MUP KS.

„Okupit ćemo kako bismo iskazali protest zbog odbijanja liječenja djevojčice Nadin Smajlović, ali i sve druge djece. Pozivamo građane da nam se pridruže na mirnim protestima“, kazao je Ramić za Patriju. 

Podsjećamo, KCUS je prvobitno odbio potpisati odobrenje za izmještanje djevojčice Nadin nakon što joj nisu mogli dati potrebnu terapiju i lijekove. Otac djevojčice Denis Smajlović zbog cijele situacije u očaju je gasnim pištoljem prijetio šefu Pedijatrijske klinike KCUS-a Edi Hasanbegoviću nakon čega je generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović javno kazala da „niko ne želi liječiti djevojčicu takvih roditelja“. 

Roditelji su djevojčicu izmjestili u Tursku na vlastitu odgovornost zbog neophodne terapije, a nakon povratka u Sarajevo nikad nisu dobili odgovor s KCUS-a da li su nabavljeni potrebni lijekovi i da li će terapiju moći dobiti u KCUS-u. Iz KCUS-a su se pravdali da terapiju mogu pružiti, ali da nemaju lijekove koje nabavlja Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH.    

 Djevojčica Nadin Smajlović kojoj je uskraćeno liječenje na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) ima terapiju za samo još tri dana, obznanio je njen otac Denis Smajlović.

„Upravo se je dogodilo ono što smo i očekivali od OVAKVIH ljekara KCUS-a.Prođe i ova sedmica, a nikakvih informacija iz KCUS nema,NEMA ni terapije ni doktora, što znači da moramo opet u Tursku po terapiju.Čekali smo da se smiluju i osiguraju terapiju do danas,a kako Nadin ima terapiju još samo tri dana,kupujemo kartu za utorak.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar