Počeo protest: Sarajlije i danas pred zgradom Vlade FBiH

Počeo protest: Sarajlije i danas pred zgradom Vlade FBiH

Građani Sarajeva okupili su se i danas ispred zgrade Vlade Federacije BiH u znak protesta zbog uznemirujućih fotografija iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece Pazarić, tražeći da Vlada hitno reaguje na dešavanja u ovoj ustanovi, prenosi Patria.

Građani koji su i juče protestovali najavili su da će se okupljati svakog dana u podne do ispunjenja njihovih zahtjeva. Pritisak javnosti na nadležne da se riješi pitanje u Zavodu u Pazariću je uslijedilo nakon što je na pres-konferenciji u Predstavničkom domu PFBiH zastupnica Sabina Ćudić objavila zastrašujuće fotografije na kojima su prikazana djeca zavezana za radijatore i namještaj.

Na današnjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine donesena je odluka o smjeni Upravnog i Nazdornog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, kao i direktora ove institucije Redžepa Salića.

Vlada Federacije BiH je na sjednici, koja je počela danas, razmatrala nekoliko informacija s predloženim zaključcima koji se odnose na stanje u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Smijenjena je kompletna uprava Zavoda Pazarić na čelu s direktorom Redžepom Salićem. Osim toga, smijenjen je i Upravni odbor Zavoda koji čini pet članova Janja Milinković, Anes Kaleta, Saida Kastrat, Džana Kilić i Enisa Hodžić.

Vlada je opredijeljena da članovi novog menadžmenta i Upravnog i Nadzornog odbora ovog zavoda budu isključivo stručni kadrovi.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar