Zastupnici o Zavodu Pazarić na sjednici 4. decembra, sutra novi protesti ispred Vlade FBiH

Zastupnici o Zavodu Pazarić na sjednici 4. decembra, sutra novi protesti ispred Vlade FBiH

Predstavnički dom Parlamenta Federacije 4. decembra održat će tematsku sjednicu o stanju u Zavodu u Pazariću. Odlučeno je tako na Kolegiju, a nakon što su prvotno danas zastupnici odbili raspravljati o ovoj temi I to nakon šokantnih fotografija koje je objavila Sabina Čudić iz naše stranke. Inače, predsjednici klubova zastupnika ići će u Pazarić, prenosi Patria.

Do 4. decembra zaduženi su odbori da prikupe sve relevantne informacije o Pazariću.

Protesti građana ispred Parlamenta FBiH su okončani, a bit će nastavljeni sutra ispred Vlade FBiH. Građani koji su protestirali ispred zgrade Parlamenta izviždali su zastupnike nakon završene sjednice

Reagirali su i iz MUP-a KS. 

“U vezi fotografija i informacija objavljenih u javnosti koje se odnose na Zavod u Pazariću, policijski službenici MUP-a KS odmah su o tome upoznali dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je dao određene upute policijskim službenicima”, kazali sui z MUP-a KS.

Nakon fotografija iz Zavoda Pazarić, na kojima se vide svezani štićenici, a koje je u javnost iznijela Sabina Ćudić iz Naše stranke uslijedile su mnogobrojne reakcije, kako domaćih tako i stranih udruženja  izvaničnika. 

Potom su zastupnici odbili zaključke Ćudić, među kojima je bio prvi zahtjev za hitan prestanak nasilja nad djecom i da nezavisni doktor utvrdi dijagnozu djece. 
Građani su se po društvenim mrežama organizirali, a onda spontano okupili ispred zgrade Parlamenta FBiH. 


Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar