Preminuo Hakija Meholjić, jedan od komandanata odbrane Srebrenice

Preminuo Hakija Meholjić, jedan od komandanata odbrane Srebrenice

Hakija Meholjić, jedan od komandanata odbrane Srebrenice preminuo je jutros u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla od posljedica teškog moždanog udara, prenosi Patria.

Hakija Meholjić bio je dugogodišnji član SDP BiH gdje je obnašao razne funkcije, te je, između ostalog, bio predsjednik Regionalne organizacija SDP-a Donje Podrinje, a u više navrata je bio član Glavnog odbora i Predsjedništva SDP BiH.

Hakija Meholjić je rođen 7. aprila 1949. godine, a za vrijeme rata u Srebrenici bio je ratni šef policije i član ratnog Predsjedništva te općine. Meholjić je u genocidu u Srebrenici izgubio dva brata i oca, ali to ga nije pokolebalo da bude lider povratka u ovaj grad.

Tako je Meholjić bio član i mnogih Udruženja za povratak izbjeglih u ovaj grad i nakon rata je radio na uspostavljanju normalnog života u Srebrenici, od čega nije nikada odustao.

Vrijeme i lokacija dženaze bit će objavljeni naknadno.

Prije pet godina u javnosti su se pojavile informacije da se nalazi na međunarodnoj potjernici Srbije, zajedno sa komandantom odbrane Srebrenice Naserom Orićem i još trojicom Bošnjaka zbog navodnih ratnih zločina. Meholjić je nakon toga najavio da će tužiti Srbiju jer je nanesena bol njemu i njegovoj porodici, ističući pritom da je spreman da dokaže svoju nevinost.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar