Jače padavine u Hercegovini, proglašeno žuto upozorenje

Jače padavine u Hercegovini, proglašeno žuto upozorenje

U Bosni i Hercegovini danas je pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja, dok je sunčanije na istoku i sjeveroistoku Bosne, prenosi Anadolu Agency (AA).

Jače padavine očekuju se na području Hercegovine gdje je za danas proglašeno žuto upozorenje zbog padavina, u Krajini i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. Slabljenje vjetra od poslijepodnevnih sati. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na istoku i sjeveroistoku Bosne do 20 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu pretežno oblačno. U drugoj polovini dana povremeno može padati kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15 stepeni.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća u Hercegovini, u zapadnim područjima Bosne i ponegdje u Krajini. Jutarnja temperatura od šest do 12, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu zemlje do 19 stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u petak umjereno ili ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od pet do 10, na jugu od devet do 14, a dnevna od 13 do 19 stepeni.

Prvog dana vikenda umjereno do ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od sedam do 12, na jugu do 16, a dnevna od 13 do 20 stepeni.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar