Ćevap bez somuna nema smisla ni u Torontu

Ćevap bez somuna nema smisla ni u Torontu

Kažu ljudi kako sve treba probati, ali isto i tako vele da ono što je dokazano dobro – ne treba mijenjati.

Takvog su mišljenja bili i Sanja Topić Zukanović i njen muž Alen Zukanović koji su u kanadskoj metropoli Torontu i njenom širokom dijapazonu međunarodne kuhinje dodali i jedan segment Bosne i Hercegovine – tačnije sarajevski  somun, piše Al Jazeera Balkans.

Najveći argument za to bio je - ima odličnih ćevapa, a nema somuna što nikako ne može biti...

U ulici Kingston, nedaleko od obale Atlantika, nalazi se Somun Superstar, restoran koji nudi tradicionalno pecivo iz Bosne i Hercegovine sa kojim se mogu naći ćevapi, neke druge mesne ili vegetarijanske varijante, pa i slastice...

Na profilu restorana na Facebooku i na drugim društvenim mrežama ne manjka preporuka, pohvala, a mnogi gurmanski mediji su prenijeli pohvalne priče o poslu porodice Zukanović.

Otvorena krušna peć svima pokazuje kako teće proces pečenja somuna, na što su posebno ponosni.

U razgovoru za Al Jazeeru, Topić Zukanović govori kako je ideja o proizvodnji i ponudi somuna u Torontu „došla prirodno“, te kako je nekoliko faktora imalo ulogu u odlučivanju.

„Naravno, ljubav prema rodnom zavičaju i svemu lepom što tamošnje područje nudi. Recimo somuni –  koji su jedinstveni za Sarajevo ili barem za moja romantična sećanja o Sarajevu“, ističe ona za naš portal.

„Takođe, u gradu, ovde u Torontu, se mogu pojesti jako dobri ćevapi, ali ne i somun. Što stvarno nema smisla! Jer sve dok ima brašna i drva, mogu da se prave bilo gde.“

Naša sagovornica nastavlja kako je ova godina donijela mnogo promjena, naročito kada je riječ o njihovim kćerkama...

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar