Udruženju "Srce za djecu" doniran kombi sa opremom u vrijednosti 90.000 KM

Udruženju "Srce za djecu" doniran kombi sa opremom u vrijednosti 90.000 KM

Lionsi Sarajeva, u ime humanitarne organizacije Lion Clubs International Foundation (LCIF), danas su Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka" donirali kombi vozilo s opremom za potrebe mobilnog tima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Svečana ceremonija predaje donacije kombija obavljena je na platou ispred SCC-a.

Naime, LCIF već duže vrijeme podržava djecu oboljelu od raka i nastoji biti podrška tokom procesa liječenja, ali i u onom periodu nakon završetka intenzivnog bolničkog liječenja.

Ovog puta su se pridružili misiji podrške oboljelih i liječenih mališana i njihovih porodica sa područja cijele FBiH tako što su bili glavni sponzor u nabavci kombija sa opremom za potrebe projekta Mobilnog tima u vrijednosti od 90.000 KM, a koji će voditi udruženje Srce za djecu oboljelu od raka.

Cilj je oformiti stručni tim koji će pružiti stručnu pomoć i podršku svim porodicama iz cijele FBiH koje se bore za izlječenje svog djeteta, ali i onim porodicama koje su završile svoju borbu, jer borba se nastavlja i nakon izlječenja.

"U mjesecu septembru smo govorili o važnosti podške i nakon završenog liječenja, jer djeca i porodice nailaze na mnoge probleme u kojima trebaju dodatnu podršku. Odlučili smo djelovati te kroz projekat Mobilnog tima pružiti im upravo taj vid podrške koji trebaju kako bi imali što kvalitetniji život i nakon završenog bolničkog liječenja", naveli su iz Udruženja "Srce za djecu".

Lionsi Bosne i Hercegovine dio su međunarodne humanitarne organizacije Lions Clubs International, koja postoji više od 100 godina i broji preko 1,4 miliona članova u više od 200 država širom svijeta. U Bosni i Hercegovini postoji pet klubova, od toga tri u Sarajevu, jedan u Tuzli i jedan u Banjaluci.

Lionsi Bosne i Hercegovine u kontinuitetu djeluje oko 20 godina i služe svima kojima je pomoć potrebna. Svake godine doniraju Udruženju slijepih neophodnu opremu za njihove članove. Pored svakodnevnih humanitarnih aktivnosti, lionsi su opremili Biblioteku za slijepe u Sarajevu, dostavili vrijednu medicinsku opremu u četiri centra u Mostaru, Tuzli, Banjaluci i Sarajevu, izgradili kuću za osobe sa invaliditetom u Pazariću, u Centru “Sumero” opremili tri stana za osobe sa poteškoćama, učestvovali u pomoći poplavljenim područjima 2014. godine te donirali neophodnu medicinsku opremu Domu zdravlja u Maglaju nakon poplava.

"Moto lionsa 'Mi služimo' dovoljno govori o pristupu i angažovanju vrijednih članova ove svjetske humanitarne organizacije", naveli su iz Udruženja "Srce za djecu".

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar